FAQ

veel gestelde vragen

Welke techniek wordt gebruikt voor het bereiken van thèta hersengolfactiviteit?

Er wordt gebruik gemaakt van binaural beats. De techniek rondom binaural beats is vrij eenvoudig en wordt gebruikt om je hersenen in een bepaalde staat te brengen. Het werkt in op de activiteit van de hersengolven. In het rechteroor hoor je een toon die verschilt van de toon die je hoort in je linkeroor. De binaural beat wordt gevormd door de combinatie van de twee tonen.

De techniek van de binaural beats is subtiel verweven in het gekozen muziekbestand. Het is echter mogelijk dat je deze beat waarneemt.

Voor de juiste werking van de technologie achter binaural beats op de hersengolven is het van belang om met een hoofdtelefoon naar het betreffende geluidsbestand te luisteren.

Waarom is het zo belangrijk om je eigen stem te gebruiken bij dit soort processen?

Wij zijn ons er van bewust dat het in het begin wat onwennig kan zijn om naar je eigen stem te luisteren. Je eigen stem beschikt echter over een enorm potentieel en heeft het vermogen om de transformatie kracht bij te zetten. Het is namelijk ook de stem die je hoort als je tegen jezelf praat of met jezelf in discussie bent. Het is die stem die je hoort als je bijvoorbeeld denkt dat je iets niet kunt. En niet onbelangrijk, het is de stem die betrokken is geweest bij veel van de programma’s die zich in je onderbewustzijn bevinden, het is de stem die je hoort vanaf toen je nog heel klein was.

Ik wil mij vooral richten op mijn professionele ontwikkeling. Kan deze methode mij daarbij helpen?

Het is inderdaad goed om te benadrukken dat de methode is gericht op het ontwikkelen van jezelf, in alle aspecten. Dit staat verder los van of je dit nu in je privé leven gebruikt of in je professionele leven.

Wij stellen in dat geval in onderling overleg met jou de inhoud van je script vast. Deze kan uiteraard betrekking hebben op je professionele ontwikkeling. Denk daarbij bijvoorbeeld aan onderwerpen als effectieve communicatie, luisteren, vragen stellen, feedback krijgen en ontvangen, organiseren, agenda hanteren, doelen stellen en behalen en succesvol zijn en dergelijke.Dit betreffen algemene aspecten die van belang zijn bij professionele ontwikkeling.

Verder kunnen in je script zaken worden opgenomen zoals winstgevend investeren, het organiseren van je geldstromen, het vinden van de juiste manier voor jou om in je levensonderhoud te voorzien en het vinden van een passende baan.

Aarzel niet en stuur ons een e-mail via de contactpagina. Dan kijken we samen met jou naar de mogelijkheden.

Kan deze methode mij helpen bij mijn rouwverwerkingsproces zodat ik mij daarna volledig kan richten mijn persoonlijke groei?

Zeker kunnen wij je daar bij helpen. Op verzoek kunnen we samen met jou de inhoud van jouw persoonlijk script bepalen. Hierdoor kunnen wij aandacht besteden aan het verdriet en de pijn die het rouwverwerkingsproces en het proces van verlies met zich meebrengt.

Het hoeft overigens niet altijd te gaan om rouwverwerking in de zin van het verlies van een dierbare. Ook het verlies van bijvoorbeeld een baan kan door middel van onze methode worden verwerkt, zodat je klaar bent om een volgende stap te zetten.

Aarzel niet en stuur via de contactpagina een e-mail. Samen kijken we met jou naar de mogelijkheden.

Kunnen jullie iets zeggen over een eventuele relatie met hypnotherapie?

Net als bij hypnotherapie kom je met de luistersessie van onderbewustzijn.com in een trance-achtige staat. Doel van hypnotherapie is om contact te maken met het onderbewustzijn en met hierin opgeslagen onbewuste opvattingen, emoties en ideeën. Op deze wijze kan met inzicht verkrijgen in de eigen behoeften en mogelijkheden. Met de informatie en inzichten die iemand op deze manier heeft gekregen kan men vervolgens een proces van genezing in gang zetten.
Doel van de methode van onderbewustzijn.com is om, zodra het onderbewustzijn bereikt is, met de bezem door beperkende programma’s gaan en direct datgene in te brengen dat aansluit bij de behoeften van de betreffende persoon. Iemand hoeft dus niet zelf aan de slag met verkregen informatie, consequente uitvoering van de luistersessie doet het werk.

Bij beide wordt verbale communicatie ingezet, al de wijze waarop, waarvoor wel anders. Bij hypnotherapie wordt verbale communicatie ingezet om de betreffende persoon in een trance-achtige staat te brengen. Bij de methode van onderbewustzijn.com wordt de trance-achtige staat bereikt door middel van de binaural beats die de hersenen in thèta-activiteit brengen. Vervolgens wordt verbale communicatie, het ingesproken script, gebruikt om beperkende programma’s uit het onderbewustzijn te verwijderen en het onderbewustzijn te vullen met programma’s die jou in staat stellen jou levensgeluk te bereiken.

Hypnotherapie kan worden ingezet voor lichamelijk en psychische klachten. De visie van onderbewustzijn.com is ruimer met een meer holistisch perspectief en betrekt ook de niet stoffelijke, energetische aspecten van het menselijk wezen er in.

Mijn hoofdtelefoon gaat na verloop van tijd irriteren. Hoe kan ik dit voorkomen?

Bij deze vraag spelen een aantal factoren een rol. Een belangrijke factor is het soort hoofdtelefoon dat je gebruikt. Een andere factor is de slaaphouding die normaliter je voorkeur heeft.

Sommige mensen vinden het lastig om de hele luistersessie op hun rug te liggen. Deze houding is op zich niet nodig, dit is echter wel afhankelijk van het soort hoofdtelefoon.

Stel je gebruikt een in-ear hoofdtelefoon dan kun je je hoofdkussen zo vouwen dat er ruimte komt tussen je oor en je schouder zodat er voldoende ruimte is voor je hoofdtelefoon. Op deze wijze kun je ongestoorde je luistersessie te volbrengen terwijl je op je zij ligt. Een U-vormig reiskussentje is overigens ook heel bruikbaar hiervoor.

Een speciale slaaphoofdtelefoon kan ook uitkomst bieden, mocht het probleem aanhouden.

Liever doe ik mijn luistersessie op een ander moment van de dag dan voor het slapen, kan dat?

Uiteraard is dat mogelijk, alles wordt zoveel mogelijk aangeboden en afgestemd op de behoeften van de gebruikers. Om hier aan tegemoet te komen ontvangt iedere deelnemer twee varianten aan van het persoonlijk geluidsbestand. De ene variant is geschikt voor de luistersessie voor het slapen gaan, het geluidsbestand is zo afgesteld dat er een moeiteloze overgang is naar de slaaptoestand.

De andere variant is geschikt voor de luistersessie op een ander moment van de dag, het geluidsbestand is zo afgesteld dat er een moeiteloze overgang plaats vindt naar de waaktoestand.

Is het het inspreken van een script veel werk en hoeveel tijd ben ik daar mee kwijt?

Wanneer je persoonlijke script klaar is voor gebruik dan is het goed om rekening te houden met ongeveer 10 minuten voorbereidingstijd om je opname apparatuur te checken op volledigheid en om deze te testen. Oefen een paar keer met een aantal zinnen en als alles naar wens gaat kun je aan met inspreken van het script beginnen.

Zorg ervoor dat je ontspannen bent en dat je niet gestoord kunt worden. Het is niet nodig om het hele script in één sessie in te spreken. Uiteraard kun je dat doen als je in de flow zit. Het is ook mogelijk om het script in delen in te spreken zodat je de tijd kunt nemen die je wilt.

De eerste keer dat je een script inspreekt doe je er mogelijk wat langer over maar je ontwikkelt daar steeds meer vaardigheid en plezier in. Over het algemeen ben je in totaal ongeveer 25-30 minuten bezig met het inspreken van het script. Dit is afhankelijk van de uiteindelijke lengte van je persoonlijk script.

Het is niet veel werk en eigenlijk heel eenvoudig. Bedenk daarbij eens hoeveel tijd je nu kwijt bent aan dingen die niet werken in je leven, je gedachten hierover, je gedrag hierin. De energie die je er in stopt aan het begin van het proces zie je dubbel en dwars terug in de resultaten die je zult ervaren. Jouw persoonlijke issues worden nou eenmaal het beste opgelost door een zo persoonlijk mogelijke aanpak. Jij verdient dit en nu heb je de mogelijkheid. Nu is de tijd.

Ik weet niet zeker of het werkt, wat kan er aan de hand zijn?

Uiteraard is iedereen anders waardoor ieder zijn of haar eigen proces heeft, inclusief eigen issues en eigen tempo.

Wat vaak voorkomt is dat mensen geen veranderingen opmerken omdat de veranderingen zich dagelijks subtiel integreren in heel het doen en laten. Hierdoor gaat het zo geleidelijk dat mensen zich vaak al niet meer realiseren dat bepaalde dingen eerst, voordat men met de luistersessies begon, toch echt anders gingen.

Daarbij is het goed om te realiseren dat eenvoudige veranderingen worden verwerkt tijdens de nachtrust, waardoor het verwerkingsproces op bewust niveau aan je voorbij gaat.

Het bijhouden van een logboek kan overigens een behulpzaam instrument zijn om je veranderingen, inzichten en vorderingen bij te houden en te volgen.

Het lukt mij niet om elke dag een luistersessie in te plannen, werkt het dan nog wel?

Het heeft de voorkeur om gedurende 28 dagen ononderbroken een dagelijkse luistersessie in te plannen. Wij kunnen ons echter voorstellen dat het elke dag inplannen van een luistersessie op een vast moment niet altijd mogelijk is.

Om hier aan tegemoet te komen ontvangen alle deelnemers standaard twee versies van de geluidsbestanden. Eén versie waarbij er een moeiteloze overgang plaats vindt naar de reguliere slaaptoestand, te gebruiken voor de nachtrust. Eén versie waarbij er een moeiteloze overgang plaats vindt naar de reguliere waaktoestand, te gebruiken op elk ander moment van de dag.

Wat zou een goed onderwerp zijn voor een script om mee te beginnen?

Een passend onderwerp om mee te beginnen is afhankelijk van diverse factoren. Iedereen is anders en heeft verschillende wensen op bepaalde momenten in zijn of haar leven. Persoonlijke factoren, de ontwikkelfase waar iemand zich in bevindt en de behoeften en wensen voor verandering en transformatie zijn aspecten die een rol spelen bij de keuze. In onderlinge afstemming met jou wordt dit vastgesteld.

Over het algemeen zijn er drie belangrijke hoofdcategorieën te onderscheiden die kunnen dienen als onderwerp van het eerste script:
Van jezelf houden is voor het overgrote deel van de mensen een basis script. Wanneer je te maken hebt met weinig zelfvertrouwen, gebrek aan eigen waarde, wanneer je jezelf kleiner maakt dan je werkelijk bent dan heeft dit over het algemeen te maken met niet genoeg van je zelf houden en niet genoeg liefde voor jezelf tonen.

Bijna iedereen van ons heeft wel eens te horen gekregen dat je iets niet goed deed of zelfs dat je iets helemaal niet zou kunnen. Velen van ons hebben zich wel eens niet begrepen, buiten gesloten of genegeerd gevoeld. Hoe klein het incident misschien ook leek, het heeft zijn sporen na gelaten in ons bewustzijn.

Door met het script Van jezelf houden te starten leg je een belangrijk en stevige basis voor je transformatieproces en worden veel issues al bij de bron aangepakt.

Loslaten van het verleden is eveneens een belangrijk onderwerp voor het eerste of één van de eerste scripts. De keuze voor het onderwerp van een script is heel persoonlijk en dat geldt ook hier.

Voor sommige mensen is het loslaten van het verleden een eerste stap, waarna zij de vervolgstap kunnen zetten naar van zichzelf houden en dit te kunnen integreren in hun leven. Voor andere mensen is het juist andersom en zij gaan eerst aan de slag met het script Van jezelf houden om vervolgens het verleden los te kunnen laten.

Open voor verandering en transformatie werkt voor een grote groep mensen goed als eerste stap in de richting van open staan voor en het toelaten van verandering en transformatie. Indien het redelijk nieuw terrein voor je is of wanneer je weerstand bij jezelf opmerkt dan is dit een goed script om mee te beginnen.

Dit script inspireert velen overigens vaak ook. Doordat de focus op verandering en transformatie komt te liggen worden die zaken die getransformeerd kunnen worden naar de oppervlakte en worden daarmee onder je aandacht gebracht. Dit leidt daarom vaak tot onderwerpen die een onderdeel kunnen worden van vervolgscripts.

Hoe weet ik wanneer ik genoeg naar het script heb geluisterd en het als het ware uitgewerkt is?

Het advies is om gedurende 28 dagen onafgebroken een dagelijkse luistersessie in te plannen om de gewenste resultaten te bewerkstelligen. Dit is een algemeen advies en kan afwijken van persoon tot persoon. Daarbij hangt het samen met de issues die aan de orde komen in het script.

Het is hierbij vooral van belang om goed naar jezelf te luisteren. Je merkt over het algemeen zelf wanneer:
– je nog even door moet gaan voor een optimale werking van het betreffende script,
– je klaar bent met betreffend script en klaar bent voor een nieuwe;
– je klaar bent met betreffend script maar nog niet toe bent aan een nieuw geluidsbestand met een ander script.

Is het geen lang en ingewikkeld proces?

Het proces beslaat een periode van een aantal weken tot maanden. Wanneer je je realiseert dat je vele zaken al je hele leven met je meedraagt dan is dit een relatief korte periode om veel zaken weer in evenwicht te brengen.

De luistersessies zijn ontspannen en niet ingewikkeld. Je hoeft niet aanvullend allerlei zaken te ondernemen om dingen anders te doen of te zien. Verandering en transformatie zijn het gevolg van je luistersessie.

Het kan een confronterend proces zijn en vraagt om betrokkenheid. Het verwerken van issues kan merkbare reacties geven die niet altijd even plezierig zijn. Het zijn een soort detox reacties en daarbij kun je denken aan griepachtige verschijnselen, sneller geïrriteerd zijn, emoties die opkomen. Dit kan vervelend zijn en soms een tijdje aanhouden, ze zijn echter allemaal van voorbijgaande aard.

Het is goed om je te realiseren dat je de rest van je leven plezier zult hebben van je inspanningen nu. De issues waar je mee worstelde lossen zich voorgoed op uit je leven waardoor je een stuk helderder, lichter en prettiger in het leven kunt staan.

Kan ik het geluidsbestand luisteren tijdens mijn werk of in de auto?

Alle geluidsbestanden van onderbewustzijn.com zijn ontworpen om te luisteren op een moment en plek waar je niet gestoord kunt worden en je in ontspannen houding ligt met gesloten ogen.

Ze zijn samengesteld om de hersengolven en het bewustzijn in thèta-activiteit te brengen. Hierdoor zijn ze niet geschikt om naar te luisteren tijdens het werk, tijdens het besturen van een voertuig of tijdens welke andere activiteit dan ook.

Wat is zo anders aan de methode van onderbewustzijn.com?

De methode van onderbewustzijn.com is uniek vanwege de integrale aanpak en vanwege de combinatie van een aantal elementen die samen verantwoordelijk zijn voor het succes:

-Het schonen van het onderbewustzijn zodat beperkende en onjuiste overtuigingen kunnen worden losgelaten;
-Het herprogrammeren van het onderbewustzijn door het inbrengen van positieve, ondersteunende en ware overtuigingen en programma’s. Dit kan (a) een brede aanpak zijn van aspecten die van invloed zijn op je leven en functioneren in het algemeen. Dit kan eveneens (b) een aanpak zijn gericht op bepaalde onderwerpen;
-Het gebruik van thèta hersengolf frequenties om het domein en de ontvankelijkheid van het onderbewustzijn te bereiken;
-Het gebruik van eigen stem om de gewenste transformatie kracht bij te zetten;
-Eigen keuze van het te gebruiken muziekbestand;
-Het gebruik van op de persoon afgestemde scripts en affirmaties, met daarbij nog de mogelijkheid ze nog persoonlijker te maken door gebruik van eigen bewoording en eigen aanvullingen;
-De persoonlijke aanpak, benadering en begeleiding die geboden wordt.

Een aantal van deze elementen zijn terug te vinden in andere methoden, technieken of benaderingen en zijn hierdoor niet nieuw. De methode van onderbewustzijn.com is juist door deze veelomvattendheid uniek en de combinatie van al deze elementen zorgen voor synergie en daarmee voor succes.

Zijn mijn persoonlijke gegevens in veilige handen?

Alle informatie en gegevens die wij ontvangen alsmede e-mailgegevens worden met uiterste zorg en vertrouwelijkheid behandeld en wordt door ons niet gedeeld met derden.

Aanvullend worden standaard alle ontvangen bestanden, het ingesproken script en alle persoonlijke geluidsbestanden vernietigd, direct nadat de deelnemer heeft bevestigd dat deze in goede orde is ontvangen. Hiervan kan worden afgeweken in bijzondere gevallen, echter uitsluitend op verzoek van de betreffende deelnemer.

Waarom is van jezelf houden zo belangrijk?

Een belangrijke reden waarom we vaak niet de resultaten behalen die wij zouden willen, ondanks onze inspanningen op het gebied van zelfontplooiing, wordt vaak over het hoofd gezien. Namelijk dat we niet genoeg van onszelf houden om werkelijk te voelen en overtuigd te zijn dat we hetgeen we graag willen ook verdienen. Gebrek aan liefde voor onszelf is bij vele aanwezig, alhoewel vaak op onbewust niveau.

Mogelijk denk je dat dit niet op jou van toepassing is. Het is een overtuiging of gedachte die velen van ons hebben. Bij de veel gestelde vraag “Hoe kom ik er achter of van mezelf houden een issue voor mij is?” staat een korte vragenlijst. Hiermee kun je voor jezelf een duidelijker beeld krijgen hoe het gesteld is met jouw liefde voor jezelf.

Hoe kan ik er achter komen of van mezelf houden een issue voor mij is?

Om inzicht te verkrijgen in je bekwaamheid om van jezelf te houden is het interessant om de volgende vragen door te nemen en de resultaten daarvan terug te zien. Bij de beantwoording van de vragen is het uiteraard van belang om eerlijk naar jezelf te kijken om een juist beeld te krijgen. Er zijn geen goede of foute antwoorden, alleen maar een beschrijving van de huidige situatie. Houd daarbij in gedachten dat wanneer je niet helemaal eerlijk bent, je alleen jezelf misleidt en daarmee jezelf te kort doet.

1. Doe je dingen waar je gelukkig van wordt?

2. Zorg je goed voor jezelf en voor je lichaam?

3. Kun je je waardering uiten voor je eigen talenten, vaardigheden en bekwaamheden?

4. Ben je aardig voor jezelf?

5. Kun je ‘nee’ zeggen wanneer mensen zich aan je opdringen?

6. Kun je je eigen behoeften op de eerste plaats zetten, zonder je schuldig te voelen?

7. Breng je graag tijd alleen met jezelf door?

8. Is er een stemmetje in je hoofd dat je bekritiseerd of beoordeeld?

9. Heb je het gevoel dat je niet voldoet of niet goed genoeg bent?

10. Heb je onrealistische verwachtingen van jezelf?

11. Voel je je soms schuldig of geef je jezelf de schuld van zaken waar je niets aan kunt doen?

12. Kun je boos op jezelf worden zonder precies te weten waarom?

13. Als er iets leuks of positiefs gebeurd, kan je dan het gevoel bekruipen dat je het niet verdiend?

14. Komt het wel eens voor dat je geliefd zijn verward met perfect zijn?

De ervaring leert dat de meeste mensen de eerste 7 vragen met nee beantwoorden en de laatste 7 vragen met ja. De redenen hiervoor zijn terug te herleiden naar datgene dat is opgeslagen in je onderbewustzijn. Een tweetal redenen die hierbij spelen worden hieronder toegelicht.

Ten eerste, het onderbewustzijn beschouwt ideeën, concepten, oordelen en meningen die constant worden herhaald als de waarheid. Veel van wat wordt herhaald en zich zodanig versterkt wordt geaccepteerd en resulteert in een krachtig programma in het onderbewustzijn van betreffende persoon. Dit gebeurt met name tot je zevende levensjaar. De meeste van ons hebben als kind, ook in het geval je in een warm nest van liefhebbende ouders bent opgegroeid, ervaringen gehad met beoordeeld, bekritiseerd, bestraft of met stom of stout gevonden worden. Naast de herhaling van deze patronen die leiden tot bepaalde programma’s bevat het onderbewustzijn eveneens bepaalde collectieve programma’s, overlevingsstrategieën en genetische invloeden.

Een tweede reden is gelegen in een collectieve overtuiging dat ‘negatieve emoties’ niet goed zijn. Wanneer we woede, boosheid, angst of wrok voelen zijn we er van overtuigd dat we deze gevoelens niet mogen hebben en dat we daarom tekort schieten of slecht zijn. Carl Jung heeft in zijn werken de relevantie van deze emoties beschreven. Zij hebben een belangrijke signaalfunctie, het is van belang ze te accepteren en te omarmen. Van jezelf houden betekent volledig van jezelf houden, inclusief je zogenoemde negatieve kanten en emoties.

Is het onderbewustzijn onderwerp van gesprek in wetenschappelijke context?

Een goed voorbeeld van een wetenschapper die zich bezig houdt met het onderbewustzijn en de functie ervan is de stamcelbioloog Bruce Lipton. Bruce Lipton is door zijn onderzoek en wetenschap tot opmerkelijke inzichten gekomen op het gebied van mens zijn en het functioneren.

Hij geeft aan dat wij in onze perceptie ons leven sturen via onze wensen en verlangens. Uit de neurowetenschappen blijkt iets opmerkelijks: we sturen ons leven maar 5% van de tijd met ons creatieve, denkende bewustzijn. De overige 95% van de tijd wordt ons leven beheerst door overtuigingen en gewoonten die in het onderbewustzijn zijn geprogrammeerd. Dit programmeren gebeurt tot het zesde jaar van een kind. Je kunt wel positieve gedachten denken, maar daarmee verander je erg weinig aan je leven omdat je je leven maar op zo weinig momenten echt met je denkende bewustzijn stuurt aldus Lipton. Een interessant artikel in het Nederlands is te vinden door deze URL in je browser te plakken: www.theoptimist.nl/wij-zijn-meester-van-ons-lot/

Overigens lijkt het er op dat het fundament van de huidige moderne wetenschappelijke psychologie is gelegd door de klinische methodologie van Paracelsus. Het was Paracelsus die in de 16e eeuw voor het eerst wetenschappelijk melding maakte van het onderbewustzijn.

Ik hoor mezelf niet of nauwelijks op mijn persoonlijk geluidsbestand, is dat de bedoeling?

De persoonlijk geluidsbestanden worden zo afgesteld dat je jezelf inderdaad niet of nauwelijks hoort. Het is niet noodzakelijk dat je jezelf bewust hoort en bewust naar jezelf gaat luisteren. De boodschap wordt ontvangen door je onderbewustzijn waar het zijn werk doet om de veranderingen in gang te zetten.

Ik ben niet zo technisch. Is het inspreken van een script ingewikkeld?

Het inspreken van het script is eigenlijk heel eenvoudig. Zeker ook met de huidige beschikbare apparatuur. PC’s, laptops, smartphone, mp3 spelers hebben veelal een opnamefunctie. Mocht je zelf niet over deze apparatuur beschikken dan is er vast wel iemand bij jou in de buurt die je daarmee wilt helpen. WhatsApp Messenger is een veel gebruikte manier om bestanden na opname direct te verzenden. Een ander mogelijkheid is het script in te spreken en op te slaan als geluidsbestand, waarna deze kan worden verzonden via bijvoorbeeld WeTransfer.

Samen met jou kijken we naar de mogelijkheid die het beste bij jou past. Je ontvangt na je bestelling eveneens een handboek met vele nuttige informatie over dit en andere onderwerpen.

Voor het inspreken zelf is het met name van belang dat je de zinnen een aantal keren hebt doorgenomen voor je met de opname start. Je bent dan bekend met de inhoud waardoor je ze met intentie kunt uitspreken.

Omdat je het hetgeen je inspreekt luistert wanneer je in een ontspannen meditatieve staat bent is het fijn om het eveneens in een ontspannen staat in te spreken. Spreek rustig en neem af en toe een gepaste adempauze. Je merkt vanzelf dat je in een bepaald ritme komt die bij jou past.

Kan ik een script inspreken voor een ander?

Een belangrijk element van de methode van onderbewustzijn.com is het gebruik van de eigen stem. Een ander belangrijk element is het op de persoon toegesneden script, welke kan worden aangevuld en kan kan worden aangepast in eigen bewoordingen. De persoonlijke aanpak staat hoog in het vaandel en is belangrijk gebleken voor succes en blijvend resultaat.

Er kunnen allerlei redenen ten grondslag liggen aan waarom je een script voor iemand anders in wilt spreken. Het is daarbij goed om bij jezelf na te gaan wat je motieven zijn om dit voor iemand anders te doen. Zorg er in ieder geval voor dat deze zuiver en gepast zijn.

Is deze methode vergelijkbaar met The Secret?

De lessen die The Secret biedt zijn heel waardevol, echter hierbij gaat men er van uit dat het onderbewustzijn al vrij is van belemmerende programma’s en men met zijn of haar bewuste bewustzijn de werkelijkheid kan scheppen.

Het onderbewustzijn is echter “de geest in de fles”. Wanneer je je onderbewustzijn schoont van beperkende programma’s dan wordt het mogelijk je ware zelf naar voren te brengen en werkelijk het leven te creëren dat je wenst.

Bepaalde minder leuke emoties en gedragingen worden juist sterker volgens mij, kan dat?

Dit zijn inderdaad mogelijke reacties die je bij jezelf kunt opmerken.

Op het moment dat je begint met dit proces, laat je jezelf weten dat je klaar bent om oude programma’s en patronen los te laten. Deze komen vervolgens naar de oppervlakte, ze worden onder je aandacht gebracht, zodat je ze los kunt laten. Alles laat namelijk van zich horen op de weg naar buiten. Zo kun je er lering uit trekken.

Hoe werkt deze methode bij gewichstverlies en het behouden van een gezond gewicht?

Gewichtsverlies en het behouden van een gezond gewicht is vrij complex omdat hierbij veel factoren een rol spelen die daarbij nog eens heel individueel zijn. Omdat de methode van onderbewustzijn.com een gerichte persoonlijke aanpak mogelijk maakt kan het met succes worden ingezet om de factoren aan te pakken die bij jou een rol spelen bij het bereiken van een gezond gewicht.

Het is overigens zo dat veel mensen meer resultaat behalen op het gebied van gewichtsverlies door middel van de scripts ‘Van jezelf houden’ en ‘Loslaten van het verleden’ dan met een script dat specifiek was toegesneden op het realiseren van gewichtsverlies en het behouden van een gezond gewicht. Oorzaak hiervan is dat in veel gevallen overgewicht samenhangt met emoties en onevenwichtigheden die in de scripts gericht op ‘Van jezelf houden’ en ‘Loslaten van het verleden’ aan de orde komen.

Welke betalingswijzen worden geboden?

Er zijn een aantal mogelijkheden om een betaling te doen. Allereerst kan een betaling eenvoudig worden geregeld door middel van een bankoverschrijving.

Daarnaast kan een betaling worden gedaan via Paypal. Paypal is een wereldwijd betaalsysteem dat veelvuldig gebruikt wordt. Aan de betaling via PayPal zijn voor jou geen extra kosten verbonden. Je hoeft overigens zelf niet over een PayPal account te beschikken om via PayPal een betaling te verrichten.

Is het mogelijk mijn 6 maanden programma uit te spreiden over meerdere maanden?

Dat is inderdaad mogelijk. Zowel het 3-maanden programma als het 6-maanden programma is in totaal 18 maanden geldig vanaf de start. Hierdoor is het dus mogelijk om een pauze in te lassen wanneer je daar behoefte aan hebt.

De start van het programma is het moment waarop het 1e persoonlijke geluidsbestand naar jou verzonden is. Dit is namelijk het moment waarop je met je luistersessies kunt beginnen.